Geld verdienen met Fiverr

Online geld verdienen is steeds eenvoudiger en er verschijnen regelmatig nieuwe platformen waarmee dat mogelijk is. De Amerikaanse site Fiverr kan je zien als een soort van Marktplaats, alleen dan niet voor artikelen maar services. Je moet denken aan het monteren van video’s, het inspreken van voice-overs en het schrijven van teksten. Dit is nog maar een kleine greep uit de services die worden aangeboden, aangezien er ruim 120 verschillende categorieën op Fiverr beschikbaar zijn.

De meeste diensten die worden aangeboden op Fiverr zijn serieus en bieden voor veel mensen uitkomst. Er zijn ook wat meer komische diensten aanwezig, zoals een verjaardagwens op een gekke manier of een filmpje van een look-a-like. Zelfs de gekste diensten worden massaal gekocht. Kom jij met een nieuw idee, dan kan je echt snel veel geld verdienen op Fiverr.

Inhoud van dit artikel

Inschrijven op Fiverr

Het zal je niet verbazen dat je eerst even een account aan moet maken op Fiverr. Dit is heel simpel en laagdrempelig. Je kan bijvoorbeeld ook snel en eenvoudig inloggen met jouw Facebook account. Let op, gebruikers moeten wel minimaal 13 jaar oud zijn en over een e-mailadres beschikken. Al zal dat laatste tegenwoordig voor niemand meer een probleem zijn. Je kan vervolgens ervoor kiezen of je wilt gaan verkopen of juist kopen. Verkopers klikken op ‘Start Selling’. Je kan dan gelijk een eigen advertentie maken en plaatsen. Echter zal Fiverr eerst controleren of jouw dienst wel door de beugel kan. Zodra er toestemming is gegeven dan kan het snel gaan.

Bouw een goede naam op

Als nieuwkomer is het zaak om jezelf eerst even te bewijzen aan de leden. Je kan door opdrachten goed te voltooien recensies verdienen en die moeten dan wel positief zijn. Hoe meer goede recensies jij hebt, des te meer opdrachten je zal binnenkrijgen. Het draait om vertrouwen, aangezien klanten alleen kunnen afgaan op de recensies van andere. Je zal klanten krijgen uit landen van over de hele wereld, maar natuurlijk ook gewoon Nederlanders en Belgen.

Waar kan ik geld mee verdienen op Fiverr?

Je kan op Fiverr geld verdienen met allerlei leuke klusjes. Het kan ook goed zijn dat jij met een hobby al een leuk zakcentje erbij kan verdienen. Je moet denken aan het schrijven van verhalen en gedichten, maar ook het ontwerpen van sites en flyers of zelfs tekeningen. Andere opdrachten zijn mogelijk het verwerken van data voor een bedrijf, een WordPress website bouwen of teksten controleren op spelfouten. Dit is nog maar een kleine greep uit het assortiment aan diensten die worden aangeboden op Fiverr. Geloof het of niet, er zijn zelfs vrouwen die geld rekenen om een uurtje te gamen met de koper.

Betalingen via Fiverr

Je kan op Fiverr uitsluitend diensten aanbieden, deze worden ook wel ‘gigs’ genoemd. De minimale prijs voor een opdracht is slechts 5 dollar, maar het is ook mogelijk om de prijs drastisch te verhogen. Dat is ook logisch, want niemand zal een hele nieuwe website bouwen voor zo’n laag bedrag. Opvallend is ook dat veel mensen uit India actief zijn op Fiverr en diensten tegen hele lage bedragen aanbieden. Je moet niet meegaan in de lage prijzen, aangezien er ook veel klanten zijn die juist graag meer betalen voor een hogere kwaliteit. Probeer daarom een standaard aan te houden en daar niet van af te wijken, de klanten komen vanzelf wel voorbij. Alle diensten kan jij thuis doen, waardoor het een laagdrempelige manier is om geld te verdienen op het internet.

Fiverr zal zelf ook geld verdienen aan de verkochte klusjes op de site. Bij iedere betalen van 5 dollar zal er 1 dollar naar de eigenaar van de website gaan. Het is een flinke hap uit het bedrag, maar je krijgt er veel voor terug. Fiverr maakt veel reclame zodat er meer potentiële klanten op de site terechtkomen. Iedereen hanteert vaste prijzen, waardoor het niet nodig is om met klanten te gaan onderhandelen over een prijs. Dat kan trouwens wel via de chat, maar dat is niet verplicht.

Na een verkochte opdracht zal het geld na twee weken in jouw account verschijnen. Je kan het geld laten staan en opsparen. Je kan er ook voor kiezen om het geldbedrag te laten uitkeren op jouw PayPal-account. Er is ook nog een speciale Fiverr Revenue Card. Dit is eigenlijk een gewone betaalpas die je kan gebruiken in de winkel of bij een pinautomaat. Het geld kan je dan op de pas laten storten en vervolgens meteen gebruiken.

Handige tips voor succes op Fiverr

Wij raden je aan om altijd een mooie en leuke profielfoto te kiezen. Je kan ook geen foto plaatsen, maar dat komt voor veel potentiële klanten toch onbetrouwbaar over. Er zijn ook veel gebruikers uit Aziatische en Afrikaanse landen die een westerse naam kiezen, wat schijnbaar nodig is om mensen over de drempel te helpen. Je kan ook een video maken om jezelf te introduceren en dat is ook onwijs handig. Daarnaast moet je altijd aan de wensen van de klanten voldoen, simpelweg omdat recensies het grote verschil maken op Fiverr. Hoe beter jij ervoor staat, des te eerder je meer klanten mag verwelkomen. Er zijn ook veel klanten die regelmatig terugkeren.

Plaats een reactie