Geld verdienen met Snapchat

Snapchat is één van de populairste Social Media van de laatste jaren. In 2017 wist het de Nederlandse markt voor eens en altijd te veroveren. Snapchat werkt heel eenvoudig. Je kan als gebruiker foto of filmpje maken en eventueel tekst toevoegen. Het bijzondere aan Snapchat is dat alle content naar vrienden gestuurd kan worden en vervolgens weer verdwijnt. Er zijn tegenwoordig ook veel gebruikers die geld verdienen met Snapchat. Bekijk hieronder hoe zij dat doen en of jij die stap ook zou kunnen maken.

Inhoud van dit artikel

Affiliate marketing op Snapchat

Je hebt van wel eens van ‘affiliate marketing’ gehoord. Er zijn vele webshops te vinden online die een enorm assortiment aan spullen hebben, maar eigenlijk zelf niets in beheer hebben. Jij koopt een product op zo’n site en vervolgens zal een ander bedrijf de verkoop afhandelen. Als website eigenaar worden alle zorgen weggenomen en krijg je toch een leuke provisie. Dit is ook goed mogelijk op Snapchat. Je kan namelijk reclame maken voor een product of bedrijf en daar geld aan verdienen. Zodra iemand iets koopt via jouw snap, dan ontvang je een provisie. En ook nu hoef je zelf verder niets te doen.

Meestal ontvang je alleen een geldbedrag als je een product succesvol verkoopt. Er zijn overigens ook mogelijkheden dat je een geldbedrag krijgt wanneer iemand zich via jouw snap inschrijft voor een nieuwsbrief of zelfs een offerte aanvraagt. En geloof ons, dit werkt echt. Je kan jezelf gratis aanmelden bij één van de affiliate bedrijven en direct aan de slag gaan.

Verkoop zelf producten

Affiliate is gemakkelijk, maar de winst is kleiner dan wanneer je zelf een product verkoopt. Je kan dus ook zelf producten inkopen en aanbieden via Snapchat. Je kan ook via Snapchat reclame maken voor je eigen webshop en op die manier geld verdienen. Je moet er wel rekening mee proberen te houden dat het veel tijd kost. Je moet producten inkopen, aanprijzen, verzenden en ga zo maar even door.

Reclame maken voor producten en bedrijven

Er zijn Snapchat-gebruikers die onwijs veel volgers hebben en dus ook een groot bereik. De bedrijven kunnen daar wel wat mee en maken ook reclame via Snapchat. De bedrijven contacteren de bekende Snapchat-gebruikers en vragen dan of zij misschien reclame willen maken voor een product. Je doet een goed woordje over een product of je plaats een foto van een product en deelt deze met jouw volgers. Je kan hier behoorlijk hoge vergoedingen voor krijgen. Hoe meer volgers jij hebt, des te hoger de vergoeding.

Hoe krijg ik meer volgers?

Echt veel geld verdienen met Snapchat kan eigenlijk alleen als je veel volgers hebt. Het doel is om meer bekendheid te kweken en je volgeraantal een boost te geven. Je kan jouw kanaal promoten op andere sites en natuurlijk al jouw vrienden en familie uitnodigen om je te volgen op Snapchat. Andere mogelijkheden zijn betaalde stories delen of reclame maken op Snapchat. Een investering kan ook echt het verschil maken. Gooi er wel alleen geld in als je er echt vol voor wilt gaan.

Probeer ook actief te blijven en minimaal één keer per dag een bericht te plaatsen. En ga niet alleen verkopen, maar plaats ook gewoon normale snaps. Je kan bijvoorbeeld belangrijke gebeurtenissen delen. Je moet ook zeker contact onderhouden met jouw volgers.

Plaats een reactie